Utländska hushållens energilagringsbehov har ökat explosivt, och kinesiska batteriföretag har kollektivt åkt utomlands för att söka guld. 

Till exempel har Tesla, ett lokalt varumärke för hemmaenergilagring i USA, successivt höjt priset på sin hemmaenergilagringsprodukt Powerwall på grund av den heta efterfrågan på marknaden och allvarlig obalans mellan utbud och efterfrågan. Den nuvarande orderstocken har överstigit 80 000. 

Den ökande efterfrågan på inhemsk energilagring utomlands utgör också en utmärkt möjlighet för kinesiska batteriföretag som inriktar sig på detta område. 

"En stor del av vår energi kommer att ägnas åt det utomeuropeiska energilagringsfältet 2021 och från januari till augusti i år har leveransen av hushållsenergilagringsbatterier ökat avsevärt."En relevant person som ansvarar för ett batteriföretag introducerade Gaogong litiumbatterier att efterfrågan nedströms är varm, och vissa kunder är låsta i förväg. 2 års produktionskapacitet. 

Under första halvåret sålde Paineng Technology, som fokuserar på hushållsenergilagring, 966 MWh energilagringsprodukter, varav 473,4 MWh såldes under tredje kvartalet, vilket överskred 444 MWh under första halvåret. Penghui Energy' Företagets produkter för hemlagring certifierades i Europa och Australien förra året, och 2021 har företaget också fått ett stort antal beställningar för hemenergilagring och främjar aktivt certifiering av hemenergilagring i Nordamerika och Japan. 

Dessutom tillkännagav elbatteriets storebror CATL bildandet av ett samriskföretag med ATL, och hushållsenergilagring är en av de viktigaste marknaderna för samriskföretaget. Yiwei Lithium Energy samlade också spannmål och gräs och investerade i byggandet av ett 15 GWh litiumjärnfosfatbatteri i Jingmen för logistikfordon och hushållsenergilagring.