European Photovoltaic Industry Association anser att beslutsfattare måste ägna större uppmärksamhet åt batterilagringssystem som en kompletterande teknik till solenergisystem. European Photovoltaic Industry Association påpekade att för att uppnå klimatmålen i Parisavtalet och ha möjlighet att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 °C, 2030 National Energy Climate Plan (NECP) mål för utbyggnad av solenergianläggningar måste mer än fördubblas, Batterienergilagringssystemet har stor potential att integrera ren energi. 

Walburga Hemetsberger säger: "Kombinationen av solenergianläggningar och energilagring är nyckeln till att uppnå klimatneutralitet i EU fram till 2050, det kommer inte bara att göra det möjligt för EU att öka andelen förnybar energi, utan också+Lagringsprojekt kommer att förse hem och hushåll med tillförlitliga, rena och kostnadseffektiva lösningar-effektiv energi. Nationella beslutsfattare måste inse denna enorma potential och överväga att införa mer distribuerade energilagringssystem när de reviderar nationella energi- och klimatplaner." 

Vissa befintliga politiska ramar i Europa främjar aktivt användningen av batterilagring, till exempel nätmätningspolitiken i Nederländerna. Strategier som utnyttjar batterilagring för att spela en större roll i energisystemet, såsom virtuella kraftverk (VPP), bör också stödjas.